Ha sport, akkor kézilabda

KÉZILABDA TUDÁSTÁR / AMIT SPORTÁGUNKRÓL TUDNI KELL

Számos olyan testnevelő tanárral lehet találkozni, akik saját bevallásuk szerint nem szeretnek kézilabdázást oktatni a technikai elemek komplexitása és nehézsége miatt, valamint a saját sportágbeli ismeretanyagukat is hiányosnak gondolják. Ezt az anyagot a testnevelő tanárok, tanítók és sport szakemberek részére szántuk, hogy segítséget nyújtson az alapvető technikai elemek oktatásához, valamint, hogy gyakorlatokkal, játékokkal és multimédiás anyaggal megkönnyítsük a kézilabdázás megtanítását. Igyekeztünk a legfontosabb technikai elemek leírását, oktatását és a tanulók által leggyakrabban elkövetett hibákat összegyűjteni, a teljesség igénye nélkül.

A legfontosabbak számunkra a gyerekek, akik már megismerték, megszerették, gyakorolják és rajonganak ezért a nagyszerű játékért. Természetesen céljaink között szerepel a sportjáték további megismertetése, még szélesebb körben történő bemutatása, igénybe véve az informatika adta nagyszerű lehetőségeket. Munkánk során felhasználjuk a régebbi és a közelmúltban, vagy akár a jelenben született nagyszerű anyagokat. Természetesen folyamatosan figyelemmel kísérjük a sportággal kapcsolatos változásokat, amelyek főként az utánpótlást és az iskolai testnevelést érintik.

A kézilabdázás hazánkban is rohamosan fejlődő sportág. Népszerűsége folyamatosan növekszik a női és a férfi nemzeti válogatottak, valamint klubcsapataink nemzetközi sikereinek köszönhetően. Mégis az utánpótlás-nevelésben vannak hiányosságaink az eredményességet és a fiatal korosztályok felkészítését illetően. Ennek is köszönhető, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség – Zsiga Gyula utánpótlás-fejlesztési igazgató irányításával – egy új utánpótlás-nevelési programot dolgozott ki, és megkezdte annak bevezetését.

Twitter
YouTube
Instagram