Ha sport, akkor kézilabda

KÉZILABDATÁBOR 2021

Ha nyár, akkor kézilabdatábor

A 2021. év – hasonlóan a tavalyihoz – emlékezetes lesz mindenki számára! Egy olyan alattomos, láthatatlan ellenséggel kellett ismételten megküzdenünk, amely teljesen megváltoztatta életünket. Sokáig úgy tűnt, hogy nem tudjuk megrendezni idén a várva-várt kézilabdatábort. A hosszúra nyúló bezártság, az osztálytársak, barátok hiánya komoly erőpróba volt gyermeknek, szülőnek, diáknak és tanárnak egyaránt. A fordulat mégis bekövetkezett, a sikeres védekezés és a fegyelmezett magatartás azt eredményezte, hogy a törvényi előírásoknak megfelelően lehetővé vált számunkra a kézilabdatábor megrendezése. Az idei nyáron nyolcadik alkalommal bonyolíthattuk le táborunkat Balatonbogláron, e nagyszerű Balaton-parti településen.

Az idei tábort is kiváló időjárási körülmények között tudtuk lebonyolítani, nem egy esetben a rekkenő hőséggel kellett megküzdenünk. A tervezett programokat maradéktalanul végrehajtottuk, hétfőn-kedden keményen edzettünk, a strandkézilabda technikáját tovább fejlesztettük, sokat játszottunk és strandoltunk. Már a vasárnap délutáni „gyülekező” alkalmával sok visszatérő kézilabdázót üdvözölhettünk nagy örömmel, közöttük a határon túlról érkező szlovákiai-magyar lányokat is. Az edzésmunkáról és a jó hangulatról Rajnay-Firnicz AndreaFirnicz József Joe bácsiFirnicz Zsolt „Kicsi Joe”Nagy Hanna, Petróczi Sára, Rácz Gabó, Boldizsár Marci és Simon Tomi gondoskodtak. A hét eleji strandkézilabda edzéseket idén is Vártok Ákos kézilabdaedző, a magyar férfi strandkézilabda válogatott egykori szövetségi kapitánya irányította. A munka fegyelmezetten, kiváló hangulatban zajlott, a kiegészítő programokban mindenki örömmel vett részt, ezért érezhettük úgy, hogy gyorsan elrepült az egy hét, szívesen maradtunk volna még tovább!

Teremkézilabda versenyek

A teremkézilabda edzéseket Rajnay-Firnicz Andrea tartotta, aki a rekkenő hőség ellenére sem „engedett a huszonegyből”, következetesen elvégeztette a kitűzött feladatokat, amelyeket nagy lelkesedéssel hajtott végre majdnem mindenki. A táborbajnokságon kívül a „nagylányok” az ismét Balatonbogáron edzőtáborozó zalaszentgróti csapattal mérkőztek meg nagy sikerrel, míg a „kislányok” a budapesti Szent István SE hasonló korú együttesével mérték össze tudásukat. A táborbajnokságban a „nagylányoknál” három csapat küzdött a győzelemért, amelyet a körmérkőzések végén a Fehér fok gárdája szerzett meg. A „kislányoknál” négy csapat vetélkedett, a tornagyőztes a Narancsok együttese lett. A „nagyfiúk” páros küzdelmét – igen színvonalas mérkőzésen – a Csülkös lángos nyerte, míg a „kisfiúknál” az Adócsalók diadalmaskodtak.

Strandkézilabda versenyek

A strandkézilabda edzéseket Vártok Ákos vezette, aki nagy hozzáértéssel, sokrétű, minden részletre kiterjedő, a résztvevők számára élvezetes gyakorlatokkal szerettette meg e nagyszerű sportjátékot. Köszönjük a strandot üzemeltető társaságnak, hogy az idei évben megvalósult a homok locsolásának lehetősége, mert anélkül a forró talaj lehetetlenné tette volna az edzések és mérkőzések lebonyolítását. A táborbajnokságban a „nagylányoknál” négy csapat harcolt a bajnoki címért, amelyet a körmérkőzések végén a Fehér fok gárdája szerzett meg. A „kislányoknál” szintén négy csapat vetélkedett, a tornagyőzelmet a Majsziék együttese érdemelte ki. A „nagyfiúk” páros küzdelmét a strandon is – igen színvonalas mérkőzésen – a Csülkös lángos nyerte, míg a „kisfiúknál” a Beach Handball diadalmaskodott.

Twitter
YouTube
Instagram