Ha sport, akkor kézilabda

KÉZILABDATÁBOR 2020

Ha nyár, akkor kézilabdatábor

A 2020. év sok tekintetben emlékezetes lesz mindenki számára! Egy olyan alattomos, láthatatlan ellenséggel kellett megküzdenünk, amely teljesen “átrendezte” életünket. Sokáig úgy tűnt, hogy nem tudjuk megrendezni idén a várva-várt kézilabdatábort, bár nagyon bíztunk egy kedvező fordulat eljöttében. A március közepe óta tartó “bezártság”, az osztálytársak, barátok hiánya komoly erőpróba volt gyermeknek, szülőnek, diáknak és tanárnak egyaránt. A sportversenyek felfüggesztése, majd beszüntetése fájdalmasan érintett Bennünket! Nagyon hiányoztak az edzések, a már megszokott jó hangulat és a mérkőzések varázsa.

A várva várt “fordulat” mégis bekövetkezett, a sikeres védekezés és a fegyelmezett magatartás azt eredményezte, hogy a törvényi előírásoknak megfelelően lehetővé vált számunkra a kézilabdatábor megrendezése. Az idei nyáron hetedik alkalommal bonyolíthattuk le táborunkat Balatonbogláron, e nagyszerű Balaton-parti településen. Köszönjük minden résztvevőnek, hogy a kezdeti bizonytalanság ellenére ismét nagy létszámban és a már megszokott kiváló hangulatban tölthettünk el egy-egy hetet a “Magyar-tenger” partján!

Az első héten a „nagyok” táboroztak, akik között sok visszatérő kézilabdázót üdvözölhettünk nagy örömmel. Az edzésmunkáról és a jó hangulatról Rajnay-Firnicz AndreaFirnicz József Joe bácsiNarancsik ImreNagy Hanna és Boldizsár Marci gondoskodtak. A hét eleji strandkézilabda edzéseket Vártok Ákos kézilabdaedző, a magyar férfi strandkézilabda válogatott egykori szövetségi kapitánya irányította. A munka fegyelmezetten, kiváló hangulatban zajlott, a kiegészítő programokban mindenki örömmel vett részt, ezért érezhettük úgy, hogy gyorsan elrepült az egy hét, szinte mindenki folytatta volna még tovább!

A második héten a „kicsik” következtek, akik között is szép számmal voltak olyanok, akik már belekóstoltak táborunk hangulatába. Vidáman teltek a napok, a korosztály sajátosságaiból következően több megoldandó problémával. A ragyogó napsütésben kicsit fárasztónak tűntek a strandkézilabda foglalkozások, de mindenki szorgosan, nagy akarattal végezte el az edzésmunkát. A tornatermi edzéseket Rajnay-Firnicz Andrea, Andi néni vezette, aki jól felépített, kemény, de egyben játékos foglalkozásokkal tette emlékezetessé ezeket a perceket! A programból idén sem hiányozhatott a Bobpálya meglátogatása és természetesen a Balaton adta csodálatos nyári fürdőzés lehetőségének kihasználása.

Meg kell említeni, hogy nagyon sokat szépült, fejlődött Balatonboglár az elmúlt egy évben is. A Platán-strand egyre sokrétűbb lehetőségeket biztosít az edzőtáborozók és a nyaralók számára egyaránt. Köszönjük az Önkormányzatnak, a Boglári Általános Iskolának, a Balaton 6 Kft-nek és az Urányi Sportközpontnak a pozitív, segítőkész hozzáállást, amivel biztosították számunkra ezt a felejthetetlen két hetet!

Twitter
YouTube
Instagram