Ha sport, akkor kézilabda

KÉZILABDATÁBOR 2019

Az idei évben immár hatodik alkalommal rendeztük meg nyári kézilabda táborunkat Balatonbogláron, e nagyszerű Balaton-parti településen, amely 2019-ben elnyerte a Balaton legjobb szabadstrandja címet! Mint azt már megszokhatták a résztvevőink, mindig arra törekszünk, hogy vidáman és jókedvűen töltsünk el egy hetet ebben a nagyon kellemes környezetben. Az “égiek” mindkét turnusban velünk voltak, hiszen ilyen fantasztikus időjárásban még egyik évben sem volt részünk. Részben felújításra került szálláshelyünk, már nem kellett tartanunk az esetleges nagy esőzéstől, mert a teljes tetőfelújítás biztonságot szolgáltatott számunkra. Kicserélték a nyílászárókat is, amely még komfortosabbá tette ittlétünket.

Az elmúlt évekhez hasonlóan most is sok tehetséges gyermeket ismerhettünk meg, akik közül többen már visszatérő „vendégek” voltak. Nagy örömünkre szolgál, hogy a szomszédos országokból is egyre többen fedezik föl táborunkat, amely további lehetőségeket teremt a szeretett sportágunkon belüli baráti kapcsolatok kialakításában.

Táborunk délelőtti időszakának fő programjául az idei évben is a strandkézilabdázást választottuk, hiszen a Platán-strand kiemelkedően jó körülményeket biztosít a sportjáték gyakorlásához. A délutáni foglalkozások már teremben zajlottak, ahol Rajnay-Firnicz Andrea kézilabdaedző vezetésével a már mindenki által ismert technikai elemeket gyakoroltuk, természetesen vidáman és jókedvűen.

A különböző programok lebonyolításához, összehangolásához, a gyermekek biztonságának, testi épségének megőrzéséhez az idén is nélkülözhetetlenek voltak a fiatal kézilabdázó segítők Nagy Hanna és Marx Dominik. A vidámságról és a jókedvről mindig gondoskodott Narancsik Imre és Firnicz Zsolt “Kicsi Joe”. Természetesen az idei programból sem hiányozhatott a táborbajnokság, amelynek során törekedtünk az azonos erősségű csapatok kialakítására a strandon és a teremben egyaránt. A kézilabdás elméleti vetélkedő idén is jól illeszkedett a tábori programba, nem maradt el a Bobpálya meglátogatása sem. Mindkét turnusban nagyszerű élményt jelentett a pénteki “búcsúest”, amely mindenki számára felejthetetlen emlék marad.

Táborunk végeztével elmondhatjuk, hogy a végrehajtott programok jól szolgálták fő célunkat az élményszerzést, a feltöltődést és a regenerálódást. Az, hogy már most többen jelezték, hogy jövőre is szeretnének eljönni hozzánk, egy megnyugtató és jóleső visszajelzés a 2019. évi nyári kézilabdatáborral kapcsolatosan!

Twitter
YouTube
Instagram