Ha sport, akkor kézilabda

KÉZILABDATÁBOR 2018

2018 nyarán ötödik alkalommal rendeztük meg tehetségkutató kézilabdás táborunkat Balatonbogláron a Nemzeti Kézilabda Akadémiának is helyt adó Balaton-parti településen. Táborunk fő célja minden évben az, hogy vidáman és jókedvűen töltsünk el egy hetet ebben a nagyszerű városban. Természetesen a jó hangulat az edzéseken is fontos, hiszen a vakáció a feltöltődésről és a regenerálódásról kell, hogy szóljon. Az idei turnusokban is igyekeztünk megtalálni azt a megfelelő egyensúlyt, amely biztosította a terhelés és a szórakozás egyensúlyát. Az elmúlt évekhez hasonlóan sok tehetséges gyermeket ismerhettünk meg, akik közül többen már visszatérő „vendégek”. Nagy örömünkre szolgál, hogy a szomszédos országokból is egyre többen fedezik föl táborunkat, érkeztek tehetséges kézilabdázók Szlovákiából és Szerbiából is.

Táborunk délelőtti időszakának fő programjául a strandkézilabdázást választottuk, hiszen a Platán-strand kiemelkedően jó adottságokkal rendelkezik a sportjáték gyakorlásához. „A strandkézilabdázás egy dinamikusan fejlődő sportág. Modern, gyors és élvezetes játék, amelyet szórakozva lehet megismerni és megtanulni. A látványos akciókkal teli mérkőzések izgalma nemcsak a pályán, de a közönség soraiban is érezhető. A küzdőtéren lévő két csapat teljes erőbedobással küzd az áhított győzelemért, a gólszerzés öröméért. A taktikai és technikai variációk teljes tárházát kihasználják azért, hogy győztesen hagyják el a homokot. A strandkézilabdázás olyan szinten ötvözi a verseny- és a szabadidősport tulajdonságait, hogy az mindenki számára élvezhető és gyakorolható lehessen.” A tábor résztvevői is gyorsan megszerették és örömmel, nagy odaadással vettek részt a komoly fizikai megterhelést jelentő edzéseken. A délutáni foglalkozásokon a terem kézilabdázásé volt a fő hangsúly, amelyben kiemelten kezeltük a már mindenki által ismert technikai elemek gyakorlását. Az edzések fontos részét képezte az állóképesség fejlesztése, amihez hozzájárult Pleván Ádám és Rajnay Attila magasszintű erőnléti programja, amelyben a gyermekek megismerkedhettek az új, modern eszközök használatával. A vidámságot és jókedvet fokozták Menyhárt Máté és Narancsik Imre edzései, amelyek természetesen a korosztályoknak megfelelően optimális megterhelést biztosítottak. A különböző programok zökkenőmentes lebonyolításához, koordinálásához, a gyermekek biztonságos közlekedéséhez, a szobák rendjének, tisztaságának fenntartásához és a játékok vezetéséhez nélkülözhetetlenek voltak a fiatal kézilabdázó segítők Dancsó Dorottya, Kárász Nikoletta, Nagy Hanna és Marx Dominik.

Összegzésképpen elmondhatjuk, hogy a megtervezett programot végrehajtottuk, reményeim szerint a résztvevők többsége jól érezte magát és elégedetten utazott haza. Többen jelezték már, hogy jövőre is szeretnének eljönni hozzánk, amely természetesen számunkra is egy jóleső visszajelzés a 2018. évi nyári kézilabdatáborral kapcsolatosan!

Twitter
YouTube
Instagram