2022.07.06.

Ha sport, akkor kézilabda

Kézilabdatábor 2018

2018 nyarán ötödik alkalommal rendeztük meg tehetségkutató kézilabdás táborunkat Balatonbogláron a Nemzeti Kézilabda Akadémiának is helyt adó Balaton-parti településen. Táborunk fő célja minden évben az, hogy vidáman és jókedvűen töltsünk el egy hetet ebben a nagyszerű városban. Természetesen a jó hangulat az edzéseken is fontos, hiszen a vakáció a feltöltődésről és a regenerálódásról kell, hogy szóljon. Az idei turnusokban is igyekeztünk megtalálni azt a megfelelő egyensúlyt, amely biztosította a terhelés és a szórakozás egyensúlyát. Az elmúlt évekhez hasonlóan sok tehetséges gyermeket ismerhettünk meg, akik közül többen már visszatérő „vendégek”. Nagy örömünkre szolgál, hogy a szomszédos országokból is egyre többen fedezik föl táborunkat, érkeztek tehetséges kézilabdázók Szlovákiából és Szerbiából is.

Táborunk délelőtti időszakának fő programjául a strandkézilabdázást választottuk, hiszen a Platán-strand kiemelkedően jó adottságokkal rendelkezik a sportjáték gyakorlásához. „A strandkézilabdázás egy dinamikusan fejlődő sportág. Modern, gyors és élvezetes játék, amelyet szórakozva lehet megismerni és megtanulni. A látványos akciókkal teli mérkőzések izgalma nemcsak a pályán, de a közönség soraiban is érezhető. A küzdőtéren lévő két csapat teljes erőbedobással küzd az áhított győzelemért, a gólszerzés öröméért. A taktikai és technikai variációk teljes tárházát kihasználják azért, hogy győztesen hagyják el a homokot. A strandkézilabdázás olyan szinten ötvözi a verseny- és a szabadidősport tulajdonságait, hogy az mindenki számára élvezhető és gyakorolható lehessen.” A tábor résztvevői is gyorsan megszerették és örömmel, nagy odaadással vettek részt a komoly fizikai megterhelést jelentő edzéseken. A délutáni foglalkozásokon a terem kézilabdázásé volt a fő hangsúly, amelyben kiemelten kezeltük a már mindenki által ismert technikai elemek gyakorlását. Az edzések fontos részét képezte az állóképesség fejlesztése, amihez hozzájárult Pleván Ádám és Rajnay Attila magasszintű erőnléti programja, amelyben a gyermekek megismerkedhettek az új, modern eszközök használatával. A vidámságot és jókedvet fokozták Menyhárt Máté és Narancsik Imre edzései, amelyek természetesen a korosztályoknak megfelelően optimális megterhelést biztosítottak. A különböző programok zökkenőmentes lebonyolításához, koordinálásához, a gyermekek biztonságos közlekedéséhez, a szobák rendjének, tisztaságának fenntartásához és a játékok vezetéséhez nélkülözhetetlenek voltak a fiatal kézilabdázó segítők Dancsó Dorottya, Kárász Nikoletta, Nagy Hanna és Marx Dominik.

Összegzésképpen elmondhatjuk, hogy a megtervezett programot végrehajtottuk, reményeim szerint a résztvevők többsége jól érezte magát és elégedetten utazott haza. Többen jelezték már, hogy jövőre is szeretnének eljönni hozzánk, amely természetesen számunkra is egy jóleső visszajelzés a 2018. évi nyári kézilabdatáborral kapcsolatosan!

Az LV International Kft 2005-ben kezdte meg működését a sportpiac területén. A cég működésének alapfilozófiája a sportegyesületek felszerelésigényeinek maximális kielégítésén alapszik. 2006-ban még három márka képviselője volt Magyarországon, azonban a folyamatos fejlődésnek köszönhetően, valamint a sportpiac igényeinek alakulásához alkalmazkodva mára 10 világszínvonalú márka kizárólagos beszállítói. Csúcsminőségű termékeik és kedvező ajánlataiknak köszönhetően több mint 40 első osztályban szereplő labdarúgó, kézilabda, röplabda, vízilabda, futsal és floorball csapattal áll együttműködési kapcsolatban, továbbá közel 100 élő szerződése van különböző egyesületekkel.

 

 

 

Twitter
YouTube
Instagram