Ha sport, akkor kézilabda

KÉZILABDATÁBOR 2022

Ha nyár, akkor kézilabdatábor

Az idei nyár elején immár kilencedik alkalommal rendeztük meg nemzetközi kézilabdatáborunkat Balatonbogláron. Már a vasárnap délutáni „gyülekező” alkalmával sok visszatérő kézilabdázót üdvözölhettünk nagy örömmel, közöttük a határon túlról érkező szlovákiai-magyar és az erdélyi-magyar lányokat is. A Kőrösi Kölyök Diáksport Egyesületet 22 játékos képviselte a serdülő, a FU13 és FU11 korosztályból. Az edzésmunkáról, a fegyelemről és emellett a jó hangulatról Rajnay-Firnicz AndreaFirnicz József, Firnicz ZsoltNagy Hanna, Petróczi Sára, Boldizsár Marci és Simon Tomi gondoskodtak.

Kiemelkedően jó időjárási körülmények között tudtuk lebonyolítani programjainkat, sok esetben a rekkenő hőséggel kellett megküzdenünk. A tervezett programokat – az extrém hőmérséklet figyelembevételével – végrehajtottuk, hétfőn-kedden keményen edzettünk, a strandkézilabda technikáját tovább fejlesztettük, sokat játszottunk és strandoltunk. Ismét gazdagabbak lettünk egy felejthetetlen, élményekkel teli héttel, amely nagyon gyorsan elszaladt.

A szerda délelőtt a futásról szólt, hiszen a Platán-strand futópályályán váltófutó-versenyt bonyolítottunk le. Délután vendégünk volt Bán Tibor mentáltréner, a Magyar Kézilabda Szövetség szakfelügyelője, aki „izgalmas”, mindenki számára hasznos információkkal tette még értékesebbé a Balatonbogláron eltöltött napokat.

A teremkézilabda edzéseket Rajnay-Firnicz Andrea tartotta, aki a rekkenő hőség ellenére is következetesen elvégeztette a tervezett edzésfeladatokat, amelyeket nagy lelkesedéssel hajtott végre majdnem mindenki. A táborbajnokságban a „nagylányoknál” négy csapat küzdött a győzelemért, amelyet a Naon finci, naon jó gárdája szerzett meg. A „kislányok-kisfiúk” versenyében szintén négy csapat vetélkedett, a tornagyőztes a Királyok együttese lett. A „nagyfiúk” páros küzdelmét – igen színvonalas mérkőzésen – a Koszlidércek nyerte.

A strandkézilabda edzéseket Joe bácsi vezette, aki az extrém meleg ellenére élvezetessé és elviselhetővé tette az edzéseket. Köszönjük a strandot üzemeltető társaságnak, hogy az idei évben is megvalósult a homok locsolásának lehetősége, mert anélkül a forró talaj lehetetlenné tette volna az edzések és mérkőzések lebonyolítását. A táborbajnokságban a „nagylányoknál” négy csapat harcolt a bajnoki címért, amelyet a Naon finci, naon jó gárdája szerzett meg. A „kislányok-kisfiúk” strandcsatájában szintén négy csapat vetélkedett, a tornagyőzelmet a Királyok együttese érdemelte ki. A „nagyfiúk” páros küzdelmét a strandon is – igen színvonalas mérkőzésen – a Koszlidércek nyerte meg.

Twitter
YouTube
Instagram