Ha sport, akkor kézilabda

ÁTLÖVÉSEK VÉDÉSÉRE IRÁNYULÓ TECHNIKÁK GYŰJTEMÉNYE

A könyv a tényleges védőmozdulatokkal foglalkozik az átlövésként érkező labdákra, méghozzá az alapot biztosító alapmozdulatokkal, alaptartásokkal. Az alapok a védés alfája, ahonnan minden kezdődik, és amire a későbbiekben építkezni lehet. Ez lesz az a stabilitás, amihez mindig vissza lehet nyúlni és biztos támaszként áll a kapus mellett, bármikor is legyen rá szüksége. Ezek mellett olyan apróságokat fogok megemlíteni, amelyek kintről nem láthatók, de a védés során nagy jelentőséggel bírnak a sikeres végrehajtáshoz. Ez lesz az építkezés első fázisa, mely a jó és pontos kivitelezéssel sok védés lehetőségét biztosítja az erre áhítozó tanítványoknak.

A tanulás folyamatát már gyerekkorban el kell kezdeni, hiszen a rossz berögzüléseket minél előbb el kell kerülni, mert nagyon nehéz és kemény munkával lehet csak kitörölni a mozgás szerkezetéből. Így is fennáll a veszély csökkentett koncentrációnál (fáradt állapot), hogy régen rosszul rögzített mozdulathoz térnek vissza a kapusok az újonnan tanult helyes mozdulat helyett.

Németh András ajánlása

Nagyon komoly anyag, ha valakinek ezt meg kellett írnia, akkor Sugár Timinél erre nem volt alkalmasabb. Pályafutásának legeredményesebb részeit végig kísérhettem. Nála szorgalmasabb, felkészültebb kapusom nem volt. Aki tudja, hogy hány kapussal és milyen képességűekkel dolgoztam együtt majd 40 év alatt, az tudja értékelni ezt a kijelentést. A könyv egyenes folytatása ennek a pályafutásnak, látszik, edzőként is ugyanazokkal a jellemzőkkel bír, mint sportolóként. Hihetetlen kemény, tudatos munkával tudta pótolni alkati hátrányait, és ennek minden tapasztalatát jól építi be edzői munkájába. Érezhető az itt leírtakon, hogy a szerző minden kis részt hosszasan elemzett, kipróbált, majd ezt követően precízen vetett papírra. Fiatal kapusoknak és velük dolgozó edzőknek ajánlom, részenként és nagyon alaposan olvassák, aki teheti, rögtön próbálja ki az adott mozdulatot. A kapus szerepe folyamatosan emelkedik a mai kézilabdázásban, teljesítményének mérésében nagyon sok az objektív tényező, ezért hiszem, ma nagyon szerencsés választás, ha valaki kapusnak készül. Megfelelő elméleti tudás nélkül nincs kiemelkedő sporttevékenység. Kapusok e könyv elolvasásával, elemzésével nagyot léphetnek előre ezen a területen.

megrendelés » telefon: +36 70 2479987 / e-mail: sugarkapuskepzes@gmail.com

Twitter
YouTube
Instagram