Ha sport, akkor kézilabda

SPORTPSZICHOLÓGIA AZ EDZŐI MUNKÁBAN

A hatékony edzők ismerik a sportpszichológia alapjait, így a sportolókkal való hatékony interakció lehetőségeit, az optimális sportkörnyezet megteremtésének fontosságát, a sportolók pszichológiai szükségleteinek felmérésének jelentőségét és eszközeit és a teljesítmény maximalizálásához szükséges mentális tréning módszereit.

A Sportpszichológia az edzői munkában című könyv most már magyarul is kapható, teljesen átdolgozott és kibővített harmadik kiadása világosan és közérthetően mutatja be a sportpszichológia alapelveit és gyakorlatát az edzői munkafolyamatban. A könyv a legfrissebb kutatásokra és elméletekre támaszkodva ismerteti azokat a gyakorlatias pszichológiai eszközöket és technikákat, amelyeket az edzők arra használhatnak, hogy a leghatékonyabb fejlődést és a legnagyobb teljesítményt kihozzák sportolóikból. A könyv lépésről lépésre nyújt útmutatást olyan kulcsfontosságú témákról, mint például:

  • A sportolók szükségleteinek felmérése
  • A tudatosság elősegítése a célmeghatározás és a teljesítményprofilozás révén
  • Speciális populációk hatékony edzése (pl. gyermekek, serdülők, felnőttek és tanulási nehézségekkel küzdő sportolók)
  • A doppinggal kapcsolatos kedvező attitűdök csökkentése, doppingra való hajlam csökkentése
  • Az edző és a sportoló közötti hatékony kapcsolat kialakítása, fenntartása, konfliktuskezelés
  • A nyomás alatti helyzetekben való leblokkolás megelőzése
  • Mindfulness technikák  https://mindfulnessmindenkinek.hu/
  • Mentális képalkotás

Minden fejezet hasznos funkciókat tartalmaz a tanulás és a megértés elősegítése érdekében, beleértve a mélyreható esettanulmányokat, kritikus gondolkodást segítő kérdéseket, világos és tömör összefoglalókat, valamint ellenőrző kérdéseket. A Sportpszichológia az edzői munkában (Psychology in Sports Coaching) nélkülözhetetlen olvasmány minden sportedzőnek, illetve minden gyakorló edzőnek, aki bővíteni és fejleszteni szeretné készségeit. Egyaránt hasznos alkalmazott olvasmány a sportpszichológusok és a sportpszichológiát tanulók számára.

A könyvet a konyv@sportorvos.hu e-mail címen szállítási- és számlázási cím valamint egy telefonos elérhetőség megadásával lehet megrendelni. Ára 8.000,- Ft/db + 800,- Ft/alkalom kiszállítási felár belföldön.

Twitter
YouTube
Instagram