Ha sport, akkor kézilabda

AZ OKTATÁS SZÁRNY, AMI REPÜLÉSRŐL ÁLMODIK

Elhozni a változást úgy, hogy míg fő értékeink megmaradnak, értékrendünk és szemléletünk formálódik. Mind ehhez nélkülözhetetlennek tartom, hogy a munkánk hivatássá váljon, és ezáltal mind a vele járó kihívásokat, mind az örömöket sajátjainkként éljük meg játékosaink, tanítványaink sikereivel együtt, amelyeket szeretetük és tiszteletük jeléül kapunk vissza. Az egyén szellemi szabadságát, amely egységes gondolkodás mellett is megvalósulhat. A közös célt, hogy sportágunk meghatározó szereplői képesek legyenek a legkisebbek fejével is gondolkodni, a kisebbek pedig átlássák a nagy képet is.

Szakmai szemmel” című blogom írásai az elmúlt években igyekeztek a nevelő-oktatómunka több elemében rávilágítani arra, hogy valójában a kialakult gondolkodás és szemlélet okoz némi zavart az utánpótlás-nevelésben. Nem titkolt célom ezzel a munkámmal, hogy e két fontos szegmensben idézzek elő változásokat azok számára, akik ezen a területen tevékenykednek és nem csak a kézilabda sportágban. Úgy érzem, hogy ez a válogatás egyfajta hiánypótló lehet a szakirodalmak piacán. Célom, a nevelő-oktatómunkát egységben látni és tenni azokért a tehetségekért, akiket intelligens sportolókká akarunk nevelni. A tanítás lényege szerintem, hogy az értelemre hasson. Ne feledd, hogy nem vagy tanár sem edző sem, ha úgy korrigálsz vagy alkotsz véleményt, hogy ezalatt megalázod tanítványodat!

AZ OKTATÁS SZÁRNY, AMI REPÜLÉSRŐL ÁLMODIK!

Bizalommal ajánlom szülők, gondviselők számára a könyvet, mert ezen elmélkedések olvasása közben megismerhetik azokat a nem sportág specifikus tartalmakat is, amiket gyermekük sportolása kapcsán szem előtt kell tartani, a saját felnőttes értékrendjükkel szemben. Mert nincs jobb háttér, egy megértő, támogató családnál. Mindezt hogyan teremthetjük meg? Nos ebben talán egy kicsit segíthetek, ha elolvassák írásaimat.

megrendelés » telefon: +36 20 3861545 / e-mail: zsigagyula59@gmail.com

Twitter
YouTube
Instagram