Ha sport, akkor kézilabda

POSZTONKÉNTI KÉPZÉS A KÉZILABDÁZÁSBAN

A Posztonkénti képzés a kézilabdázásban című, az MKSZ Nemzetközi Edzőképző Központjának legújabb szakkönyve, a kor elvárásainak megfelelni tudó, felnőtt- vagy az élvonalba igyekvő fiatal játékosok felkészítéséhez igyekszik segítséget nyújtani az edzők számára.

A poszt alap technikai-taktikai jellemzését 47 videóklip segíti, amely a Testnevelés Egyetem TÁMOP-projektje során készült, a könyv szerzőinek részvételével. Ezek a QR-kóddal lehívható, megtekinthető oktató kisfilmek tovább bővítik az ismereteket az egyes posztok mozgásanyagáról és jobban segítik a technikai felkészítést.

A Bakó Botond, Hajdu János, Imre Vilmos, ifj. Kiss Szilárd, valamint Dr. Marczinka Zoltán szerzői közreműködésével létrejött kiadvány három fő részre tagolódik. Először egy módszertani útmutatóval találkozik az olvasó, amely az egyéni, valamint a posztképzést segítheti. A második fejezetben a posztspecifikus támadási és védekezési gyakorlatok edzésen való újszerű alkalmazására ad ajánlásokat. Végül az egyéni képzések edzésbe való beillesztésére, azok csapatra való kiterjesztésének módjára is tesznek javaslatokat a szerzők.

A könyv megvásárolható a Magyar Kézilabda Szövetség webáruházában »

Twitter
YouTube
Instagram