Ha sport, akkor kézilabda

STRANDKÉZILABDÁZÁS

Strandkézilabda, az évezred sportjátéka

A kézilabdázás oldalágán kifejlődött sportjátékot a Magyar Kézilabda Szövetség hivatalosan 1999 nyarán ismertette meg a sportág szerelmeseivel. Azt megelőzően játszottak már bemutató jelleggel mérkőzéseket, sőt 1995-ben hat csapat részvételével tornát is rendeztek Dunaújvárosban. A strandkézilabdázás sikerrel mutatkozott be és rövid idő alatt nagy népszerűségre tett szert. Kitölthető a sportjátékkal a kézilabdázás viszonylagos nyári „csendje”. A nyaralás és a nyári edzőtáborozás érdekesebbé, izgalmasabbá és teljesebbé tehető azzal, hogy a csapatok bekapcsolódnak ebbe a szemet gyönyörködtető, élvezetes és izgalmas játékba.

Miért ajánljuk mindenkinek?

Mert ez egy dinamikusan fejlődő sportág. Modern, gyors és élvezetes játék, amelyet szórakozva lehet megismerni és megtanulni. A látványos akciókkal teli mérkőzések izgalma nemcsak a pályán, de a közönség soraiban is érezhető. A pályán lévő két csapat teljes erőbedobással küzd az áhított győzelemért, a gólszerzés öröméért. A taktikai és technikai variációk teljes arzenálját felvonultatják azért, hogy győztesen hagyják el a küzdőteret. A strandkézilabdázás olyan szinten ötvözi a verseny- és a szabadidősport tulajdonságait, hogy az mindenki számára élvezhető és gyakorolható lehessen. Nagyszerű szabadtéri sportjáték, bármilyen életkorban játszhatják gyermekek és felnőttek egyaránt.

Gyorsaság

A strandkézilabdázás a kézilabda játék olyan magas szintű megjelenési formája, amelyben a csapattársak közötti együttműködés, összehangoltság és a kapcsolatteremtés a játékosság legmagasabb szintjén jelenik meg. A gyorsaság a strandkézilabdázás lényege. Minél gyorsabb vagy, annál biztosabb, hogy te nyersz és túljársz ellenfeled eszén!

Dinamizmus

A strandkézilabdázás alapvető eleme a dinamikus játék! A siker kulcsa az ügyesség. A játék meghatározói az ügyes, technikailag jól képzett játékosok. A puszta erő szerepe elhanyagolható.

Koncentráció, kooperáció

Ha ezek a játékban egyensúlyba kerülnek, a siker biztosan nem marad el. A strandkézilabdázás játékossága és a taktikai variációk színes palettája minimális sérülésveszéllyel jár.

Látvány, izgalom, szórakozás

A strandkézilabdázás eseményei egyre népszerűbbek. A nyári forróság, a víz közelsége, a játék izgalma nagy tömegeket vonz. A sok gól és a gyorsan változó eredmény összetett élményt nyújt. A médiák érdeklődése is egyre fokozódik, a fentebb említett tényezők miatt.

Twitter
YouTube
Instagram