Ha sport, akkor kézilabda

Strandkézilabda 2003

Ha nyár, akkor strandkézilabda

A Magyar Kézilabda Szövetség Strandkézilabda Bizottsága 2003 nyarán ötödik alkalommal rendezett strandkézilabda versenyeket. A felnőttek a Strandkézilabda Nemzeti Bajnokságban és a Strandkézilabda Magyar Kupában mérhették össze tudásukat. Rendeztünk utánpótlás és szenior versenyeket is. A strandkézilabdázás hazai arculatát a sportjáték beindítása óta az MKSZ által létrehozott Strandkézilabda Bizottság határozza meg. Általában havonta ülésezik és hozza meg testületi döntéseit. A versenykiírás Elnökség elé történő beterjesztését hosszú, többfordulós vita és egyeztetés előzi meg. A versenyhelyszínek kiválasztását megelőzően a bizottság vezetői és tagjai „terepszemlét” tartanak és körültekintő mérlegelés után születnek meg a döntések. A Strandkézilabda Bizottság ebben az évben – saját kérésére – megvált Presinszki Imre bizottsági tagtól. Személyes problémák miatt nem vett részt a közös munkában Kovács Gábor alelnök, akinek visszahívását kezdeményezte a Bizottság. A Játékvezetői munkacsoportot Brecska Mihály irányítja. Feladatát nagy lelkesedéssel és hozzáértéssel végzi, amelynek eredményeképpen javult a játékvezetők ténykedése. Az idei versenyidőszakot megelőzően játékvezetői tanfolyamokat szervezett (Kósa Gábor közreműködésével) és vizsgákat bonyolított le. Bonifert Ferenc és Horváth Péter sikeres nemzetközi vizsgát tett a Törökországban szervezett EHF Nemzetközi Kurzuson. A Marketing munkacsoportot Szeder Zoltán irányítja. Becsületes, szorgalmas munkája eredménye, hogy három kvalifikációs verseny teljes körű lebonyolítását vállalta és vállalását maradéktalanul teljesítette is. A szponzorkutatás terén előrelépés nem történt, ezért a munkacsoportot meg kell erősíteni és szükség esetén át kell alakítani.

Strandkézilabda Magyar Kupa 2003

A Strandkézilabda Bizottság javaslatára, az MKSZ Elnökségének jóváhagyásával került meghirdetésre és lebonyolításra a 2002. évi Strandkézilabda Bajnokság első 6 női és 6 férfi csapatának részvételével a Strandkézilabda Magyar Kupa. Júniusban három fordulóban, kétnapos, körmérkőzéses rendszerű lebonyolításban Nagyatádon, Dunaújvárosban és Vonyarcvashegyen mérkőztek meg egymással a csapatok. A versenysorozat elérte célját. A várakozásnak megfelelően több profi játékos is bekapcsolódott a játékba (Farkas Andrea, Németh Helga, Siti Bea, Pásztor Zsófi, Virincsik Anasztázia, Kenyeres Fanni, Avar György), emelve annak színvonalát, felkeltve a médiák érdeklődését. Ragyogó lehetőség kínálkozott a strandkézilabda válogatottak kialakítására, a játékosok képességeinek és felkészültségének felmérésére. Terveink szerint 2004-ben ismét megrendezzük a versenysorozatot, amely jó felkészülési lehetőséget biztosíthat a törökországi Európa Bajnokságon való eredményes szereplésre. Célszerű lenne a női és a férfi válogatott bevonása a küzdelmekbe.

Strandkézilabda Nemzeti Bajnokság 2003

Nagy várakozással tekintettünk a Nemzeti Bajnokság küzdelmei elé, hiszen a felfokozott érdeklődés és a kvalifikációs helyszínek bővítése még a tavalyinál is sikeresebb évadot feltételezett. Sikerült a tervezett 10 kvalifikációs versenyt (országos elődöntők) megszervezni és lebonyolítani. Minden helyszínről a győztes női és férfi csapat jutott be az országos döntőbe. Nagyon fontos volt Bizottságunk számára a játékvezetés színvonalának emelése (tanfolyamok, vizsgák) és a versenyek zökkenőmentes lebonyolításának biztosítása. A versenyeken kizárólag felnőtt csapatok vettek részt, megkönnyítve és egyszerűbbé téve ezzel a rendezők munkáját. Minden szempontból alkalmas helyszínt választottuk az utánpótlás versenyek lebonyolításához. Nádori Géza a gyermeküdülő sportmenedzsere minden feltételt biztosított számunkra a nyugodt, kellemes légkörű munkavégzéshez. Sikeresen lebonyolítottuk a 35 év felettiek versenyét is, amelyet az idei évben Ikrényben (Győrtől 6 km) rendeztünk meg.

Strandkézilabda Nemzeti Bajnokság 2003

Felnőtt kvalifikációs versenyek

Nagyatád 2003. július 6-7.

A nagyatádi termálfürdő területén csodálatos környezetben, kiválóan szervezett versenynek lehettünk részesei. Köszönhető ez a város kézilabdázás iránti szeretetének, a résztvevő csapatok sportág iránti alázatának, sportszerű magatartásának, a kiemelkedően magas szintű játékvezetésnek, a lelkes közönségnek és az önzetlen támogatóknak. Ki kell emelni Vártok Ákos testnevelő tanár, Horváth Lajos sportigazgató és Ivusza Tamás sportcsarnok-vezető kiemelkedően jó szervező munkáját, ami nagyban hozzájárult a második alkalommal lebonyolított kvalifikációs verseny sikeréhez. A következő év kiemelt feladata a résztvevő csapatok számának növelése.

Makó Strandfürdő 2003. július 6-7.

Ezen a hétvégén az ország másik régiójában is zajlott kvalifikációs verseny, amelynek az idén a Makói Strand adott otthont. A Csongrád megyei Kézilabda Szövetség rendezésében a Makói Önkormányzat támogatásával zajlottak a mérkőzések. A 30 csapat jó szervezés mellett küzdhetett az országos döntőbe való bekerülésért. A sportesemény iránt minden évben fokozódik az érdeklődés, amely jól tükrözi a sportjáték fejlődését, Fekete József és kollégái strandkézilabdázás iránti elkötelezettségét, lelkesedését és szakmai hozzáértését. A következő év kiemelt feladata a játékvezetés színvonalának emelése.

Dunaújváros 2003. július 13.

Első alkalommal rendeztünk kvalifikációs versenyt Dunaújvárosban. Kósa Gábor, bizottságunk tagja minden tőle telhetőt elkövetett egy színvonalas verseny megrendezése érdekében. A sportesemény helyszíne jelenlegi állapotában, nem rendelkezik azokkal a paraméterekkel, amelyeket joggal elvárhatnánk. A település kézilabdázás iránti szeretetét, eredményeit és a játék jövőbeli fejlődését figyelembe véve biztosítottunk lehetőséget a városnak arra, hogy megteremtse a játék színvonalának megfelelő tárgyi feltételeket. Bízunk abban, hogy a következő idényben az országos átlagnak megfelelő körülmények várják a strandkézilabdázás szerelmeseit Dunaújvárosban is.

Győr Aranypart 2003. július 13-14.

Immár hagyományosan Győrben, az Aranyparton zajlottak az országos elődöntő eseményei, ahol az érdeklődők újra találkozhattak – többek között – Pigniczki Krisztinával, Hoffmann Beával és Bulath Anitával. A már hagyományosan jól szervezett versenyen 17 csapat vett részt. Meg kell említeni a 4ever Sport Kft. tulajdonosának Molnár Attilának évek óta tartó megbízható szervező munkáját, amely nagyban hozzájárult a verseny sikeréhez. A következő év kiemelt feladata a tárgyi feltételek (pálya) javítása, a játékvezetés színvonalának emelése és a résztvevő csapatok számának további növelése.

Budapest Rómaifürdő 2003. július 20-21.

A budapesti verseny a várakozásoknak megfelelően nagy érdeklődés mellett zajlott. A csapatok felkészültsége, a sportjáték iránti fokozott érdeklődés magas színvonalú, kiélezett küzdelmet hozott. A nézők láthatták – többek között – Farkas Andreát, Pásztor Zsófit és Köteles Gyulát. Szeder Zoltán munkáját dicséri, hogy az események zavartalanul, jó hangulatban zajlottak. Sajnálatos módon nem sikerült előre lépni a belépési díj mérséklési ügyében. A nehézkes ügyintézés, a fürdő-vezetés részéről megnyilvánuló érdektelenség a verseny megszüntetésének árnyékát vetíti elő.

Tiszavasvári 2003. július 20-21.

Tiszavasváriban a Gyógyfürdő területén lévő pályákon került lebonyolításra a régió kvalifikációs versenye, amely egyben országos elődöntő is volt, hiszen a győztesek innen is egyenes ágon jutottak be az országos döntőbe. A város immár ötödik éve kiemelkedően jó házigazdája a strandkézilabdázás eseményeinek. Halász László testnevelő tanár munkáját méltatja, hogy az idei verseny is sikeresen, fokozott érdeklődés mellett, nagy közönségsikert aratva zajlott le. A jövő év kiemelt feladata a játékvetés színvonalának emelése.

Balatonboglár 2003. július 27-28.

A népszerű balatoni üdülőhely második alkalommal biztosított helyszínt a sportjáték kvalifikációs versenyének megrendezéséhez. Kalász Zoltán alpolgármester, Vásárhelyi Tibor sportigazgató és Varga Ottó strandvezető mindent elkövettek azért, hogy teljesítsék az általunk támasztott követelményeket. A magas költségen elkészült pályák kiváló talaja, az eszményi környezet és a szikrázó napsütés jó hangulatú verseny lebonyolítását eredményezte. Ki kell emelni Szeder Zoltán magas szintű szervező munkáját, amely tovább fokozta a verseny jó megítélését.

Vonyarcvashegy 2003. július 27-28.

A Balaton északi partján elhelyezkedő település szintén második alkalommal biztosított – kiemelkedően jó feltételekkel rendelkező – helyszínt a sportjáték további népszerűsítéséhez. A helyi önkormányzat hosszú távon számít a Magyar Kézilabda Szövetséggel kialakult kapcsolat fenntartására. További beruházásokra kész a strandkézilabdázás feltételeinek bővítésében, egy országos döntő megrendezésének reményében. Seffer József polgármester és Korn János a verseny főszervezője mindent elkövettek a közös siker érdekében.

Agárd Popstrand 2003. augusztus 2-3.

Az agárdi Popstrandon rendeztük meg az utolsó kvalifikációs versenyt. A 35 benevezett csapat részvételi csúcsot jelentett, ami kissé megnehezítette a rendezők dolgát. Nagy küzdelem folyt a még szabad országos döntős helyekért. Kiváló időben, az elmúlt évekhez képest jobb körülmények között zajlottak a mérkőzések. Köszönjük mindezt Kovács Attila vezérigazgatónak és a strand minden dolgozójának. Szeder Zoltán kiváló munkát végzett, amelynek köszönhetően zökkenőmentesen zajlottak az események.

Dabas Strandfürdő 2003. augusztus 2-3.

Az idei évben első alkalommal rendeztünk kvalifikációs versenyt a dabasi strandon. A helyi Önkormányzat mindent elkövetett azért, hogy jó környezetben, kiváló pályákon zajlódjanak a mérkőzések. Az országoselődöntő szervezése és lebonyolítása kapcsán komoly segítséget kaptunk Prohászka Csabától, Kuli Imrétől és Szandhoffer János alpolgármestertől. A következő év kiemelt feladat a résztvevő csapatok számának növelése és a játékvezetés színvonalának emelése.

Strandkézilabda Magyar Kupa

Dunaújváros 2003. június 14-15.

A Magyar Kézilabda Szövetség Strandkézilabda Bizottsága Dunaújvárosban rendezte meg a Strandkézilabda Magyar Kupa első fordulóját. A versenysorozatra a 2002. évi Nemzeti Bajnokság 1-6. helyezett női és férfi csapatai kaptak meghívást. A résztvevő csapatok nagy része komoly felkészülés után, megerősített játékos állománnyal érkezett meg a helyszínre. A „parázs” hangulatról az időjárás és a mérkőzések magas hőfoka gondoskodott. Magas színvonalú, izgalmas és látványos mérkőzéseket láthattak az érdeklődők. A csapatokban feltűntek a felnőtt női válogatott tagjai és számos első osztályban játszó játékos is.

Női felnőtt korosztály eredménye
Férfi felnőtt korosztály eredménye
  1. Ferrecirk Dunaújváros
  2. Diadóra Székesfehérvár
  3. Rosco 05 Budapest
  4. Beach Girls Budapest
  5. Rinyafer SE Nagyatád
  6. Rozalin Tatabánya
  1. Béres Vitalin Budapest
  2. Szeged-Kiskundorozsma SE
  3. Erima Dabas
  4. Széchenyi Főiskola Győr
  5. Carpe Diem 3000 Letenye
  6. Tanárképző Főiskola Nyíregyháza
Nagyatád 2003. június 21-22.

A Magyar Kézilabda Szövetség Strandkézilabda Bizottsága és a Nagyatádi Szabadidősport Egyesület Nagyatádon rendezte meg a Strandkézilabda Magyar Kupa második fordulóját. Magas színvonalú rendezés mellett izgalmas mérkőzéseket láthattak az érdeklődők.

Női felnőtt korosztály eredménye
Férfi felnőtt korosztály eredménye
  1. Ferrecirk Dunaújváros
  2. Rosco 05 Budapest
  3. Beach Girls Budapest
  4. Rinyafer SE Nagyatád
  5. Diadóra Székesfehérvár
  6. Rozalin Tatabánya
  1. Béres Vitalin Budapest
  2. Szeged-Kiskundorozsma SE
  3. Erima Dabas
  4. Carpe Diem 3000 Letenye
  5. Széchenyi Főiskola Győr
  6. Tanárképző Főiskola Nyíregyháza
Vonyarcvashegy 2003. június 28-29.

Az MKSZ Strandkézilabda Bizottsága a vonyarcvashegyi Lidó-strandon rendezte meg a Strandkézilabda Magyar Kupa harmadik, egyben utolsó és döntő fordulóját. A résztvevő csapatok mindegyike komoly felkészülés után, megerősített játékos állománnyal érkezett meg a helyszínre. A „parázs” hangulatról az időjárás és a mérkőzések magas színvonala egyaránt gondoskodott. Izgalmas és látványos mérkőzéseket láthattak az érdeklődők. Az első ízben kiírt és megrendezett versenyt a nők mezőnyében a Rosco 05 Budapest, míg a férfi Magyar Kupa győztes a Béres Vitalin Budapest együttese lett.

Női felnőtt korosztály eredménye
Férfi felnőtt korosztály eredménye
  1. Rosco 05 Budapest
  2. Beach Girls Budapest
  3. Rinyafer SE Nagyatád
  4. Ferrecirk Dunaújváros
  5. Diadóra Székesfehérvár
  6. Rozalin Tatabánya
  1. Béres Vitali Budapest
  2. Szeged-Kiskundorozsma SE
  3. Carpe Diem 3000 Letenye
  4. Széchenyi Egyetem Győr
  5. Erima Dabas
  6. Tanárképző Főiskola Nyíregyháza
Női felnőtt korosztály összetett végeredménye
Férfi felnőtt korosztály összetett végeredménye
  1. Rosco 05 Budapest
  2. Ferrecirk Dunaújváros
  3. Beach Girls Budapest
  4. Diadóra Székesfehérvár
  5. Rinyafer SE Nagyatád
  6. Rozalin Tatabánya
  1. Béres Vitalin Budapest
  2. Szeged-Kiskundorozsma SE
  3. Erima Dabas
  4. Carpe Diem 3000 Letenye
  5. Széchenyi Egyetem Győr
  6. Tanárképző Főiskola Nyíregyháza

Sportsziget 2003

A Magyar Kézilabda Szövetség Strandkézilabda Bizottsága az idei évben második alkalommal kapott meghívást a Sportszigetre. A sportversenyen való részvétel kiváló lehetőséget biztosított a strandkézilabdázás további népszerűsítésére. Az idei évben női csapatok kaptak meghívást a sporteseményre. Június 13-án 14 órától három leány csapat mérte össze tudását. A budapesti Trockenbau SE az országos gyermek strandkézilabda-kupa idei győztese, a baji Szent István Általános Iskola és a Dunaharaszti MTK-Hunyadi Kézilabda Sportkör. A felnőtt hölgyek 16 órától játszottak. A mérkőzéseken az ÖTYE, az Andi & Angyalai és a Tinnye Team csapatai mérték össze tudásukat. A rekkenő hőségben színvonalas mérkőzéseket láthattak az érdeklődők.

Twitter
YouTube
Instagram